Potravinových alergénov je zatiaľ 14, ale dá sa predpokladať, že ich počet sa ešte zvýši. Sú to:
1 – obilniny obsahujúce lepok
2 – kôrovce a výrobky z nich
3 – vajcia a výrobky z nich
4 – ryby a výrobky z nich
5 – arašidy a výrobky z nich
6 – sójové zrná a výrobky z nich
7 – mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
8 – orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
9 – zeler a výrobky z neho
10 – horčica a výrobky z nej
11 – sezamové semená a výrobky z nich
12 – oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l
13 – vlčí bôb a výrobky z neho
14 – mäkkýše a výrobky z nich